Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Het END-VOC-initiatief streeft ernaar om een allesomvattend begrip te ontwikkelen van de wereldwijde verspreiding van huidige en opkomende SARS-CoV-2-varianten van zorg (Variants of Concern, VOCs). Hierbij worden de kenmerken, overdraagbaarheid, pathogeniteit en de kans op herinfectie van deze varianten onderzocht. Het doel is om effectieve beheersstrategieën en de ontwikkeling van diagnostiek te ondersteunen, en om de impact van VOCs op vaccinadoeltreffendheid en behandelmogelijkheden te beoordelen.

Recht voor Gezondheid en Leven is lid van het END-VOC-consortiumproject (Ending COVID-19 Variants of Concern Through Cohort Studies). Dit consortium bestaat uit meer dan 20 partnerinstellingen in Europa, Afrika, Azië en Zuid-Amerika, en richt zich op het verduidelijken van hoe SARS-CoV-2-varianten zich ontwikkelen en verspreiden, en op de rol van wet- en regelgeving bij voorbereiding op en respons bij pandemieën. Het LCHL werkt samen met een diverse groep partners om beter te begrijpen hoe verschillen in wetgeving en reguleringsstructuren wereldwijd invloed hebben op onze capaciteit om pandemieën voor te bereiden en aan te pakken. De bevindingen zijn bedoeld om beleidsmakers te voorzien van informatie die kan bijdragen aan het versterken van de internationale paraatheid door effectieve juridische en regulatoire maatregelen op elkaar af te stemmen.

Dit postdoc-project maakt gebruik van diverse methodologische benaderingen, waaronder vergelijkende beleidsanalyse en conjointanalyse, om beter te begrijpen hoe beleid en regelgeving de publieke acceptatie van pandemiegerelateerde maatregelen beïnvloeden.

Onderzoekers:

Prof. dr. mr. A. (Anniek) de Ruijter

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Gezondheidsrecht

Dr. S.K. (Katrina) Perehudoff

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Gezondheidsrecht